Echipament pentru baschet

Indiferent de sportul practicat, va trebui sa aveti echipamentul potrivit, pentru ca miscarile sa nu fie ingreunate si de accesoriile corespunzatoare, ca sa puteti beneficia de un plus de protectie. Randurile urmatoare o sa va dezvaluie care sunt componentele echipamentului necesar pentru sportul baschet.

Baschetul este un joc care poate fi practicat de catre jucatori in buna conditie, rapizi si inteligenti. Modul in care joaca este influentat si de catre echipament, iar in cazul in care doriti sa practicati baschetul de performanta, veti avea nevoie de urmatoarele:

  1. Echipament necesar pentru baschet

  • Baza echipamentului de baschet este alcatuit din pantaloni scurti si maieuri. In cazul pantalonilor, trebuie sa va asigurati ca ati ales modelul in marimea adecvata, deoarece altfel o sa va deranjeze in miscare. Nu doar la talie trebuie sa se potriveasca, ci va trebuie sa alegeti si lungimea adecvata. Lungimea ideala pentru pantaloni este cu putin sub genunchi, ca sa nu va deranjeze.
  • In ceea ce priveste maieul, aceasta trebuie sa fie lejer, ca sa va ofere libertate de miscare. Lipsa manecilor este la fel de important ca sa nu va deranjeze. Materialul ideal este cel care lasa pielea sa respire si care absoarbe transpiratia.
  • Pantofii ideali pentru baschet sunt cei care sustin glezna. Modelele mai inalte sunt singurele pantofi care sustin corespunzator piciorul. Trebuie sa fiti atenti si la talpa pantofilor. Pentru a absorbi socurile, talpa pantofului ales trebuie sa fie captusit suplimentar. De asemenea, talpa pantofilor trebuie sa asigure aderenta corespunzatoare pe teren, pentru a preveni accidentarile. La fel, este important ca pantofii sa fie in marimea potrivita, ca sa va puteti misca fara probleme.
  1. Accesorii necesare pentru baschet

  • Pentru un plus de confort in timpul jocului, puteti opta pentru bandane, dar si pentru mansoane. In cazul ambelor, materialul adecvat este bumbacul deoarece absoarbe transpiratia si nu irita pielea. Bandanele sunt necesare pentru ca transpiratia sa nu se scurga de pe cap si cu ajutorul mansoanelor vor putea sa stearga transpiratia de la frunte.
  • Sosetele sunt necesare pentru toti jucatorii baschet, deoarece datorita lor, picioarele nu o sa va mai alunece in pantofi. Chiar si in acest caz, bumbacul este alegerea adecvata, deoarece absoarbe transpiratia si lasa picioarele sa respire.
  • Aparatoarele dentare sunt importante pentru ca ofera protectia necesara in timpul unei accidentari sau lovituri. In cadrul baschetului nu se prea folosesc, insa sunt o optiune pentru a preveni ranirile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>